De band

Winke Wagner – Zang

Zingt al een groot deel van haar leven in verschillende ensembles. Deed Hoge Hotelschool Maastricht, maar volgde wekelijks zanglessen. Zong lange tijd in een partyband. Haar passie voor jazz heeft haar ertoe bewogen enkele jaren geleden muzikanten te zoeken om zo een eigen Quartet te vormen. Na een roerige zoektocht heeft ze nu de juiste partners gevonden om met veel gevoel en plezier een zalige “jazz sound” ten gehore te brengen. Een welkome verschijning op elk podium en een warme stem; dat is Winke Wagner!

Aad Faasse – Drums

Drummer Aad Faasse zorgt voor een subtiele en swingende ritmische ondersteuning in de band. Hij kan echter ook flink “uitpakken” als dat nodig is! Na zijn opleiding aan het Hilversums Conservatorium waar hij samengewerkt heeft met bijvoorbeeld de Amerikaanse Jazz-zangeres Deborah Brown, heeft hij o.a. met de Daylight Super Band talloze Nederlandse artiesten begeleid. Dat waren artiesten als bijvoorbeeld Marco Borsato, René Froger en Anita Meijer. Zijn liefde voor het jazzy getinte repertoire in brede zin des woords gebruikt hij nu om u met het Winke Wagner Quartet een onvergetelijke avond te bezorgen.

Lucas Suringar – Bas

Heeft op zijn 16e zijn brommer voor een bas geruild en hem daarna niet meer losgelaten.
Gestudeerd bij Arnold Dooyeweert en John Clayton.
Winnaar V.P.R.O. Meervaart Jazz-Concour in 1983.
Naast het spelen bouwt en restaureert hij ook contrabassen, zie www.ateliervoorcontrabas.nl

Luca Gianquitto – Gitaar

Luca is een Italiaanse gitarist en componist. Zijn eigen mediterrane stijl wordt vooral beïnvloed door jazz, blues en rock. Luca heeft een Music Degree in Jazz Muziek (Conservatorium van Napels) en hij speelt als professionele muzikant over de hele wereld op locaties en evenementen, zoals het Montreal Jazz Festival, Eurojazz Festival Mexico City, Instabul Jazz festival, FestivalDecouvertes Tunisie21-El Jam, Nick La Rocca Europese jazz Festival. Naast de live optredens heeft Luca veel meegewerkt aan studiowerk en zijn gitaarmuziek is te horen in de films Napoli Mediterranea, “Passione” – John Turturro – Venezia Cinema 2010), Big Bands (IS Jazz Ensemble), Metaal (Betashelter). Andere samenwerkingen zijn er geweest met jazz en mediterrane kunstenaars (E.Bennato, P.Montecorvino, M.Zurzolo, L.Sepe, M.Coleman, P.Matino, etc.).